Micii creatori

Micii creatori

luni, 30 mai 2011

Întâmpinarea Zilei Mediului - 5 iunie

       Mediul înconjurător este un  ansamblu de elemente şi fenomene naturale şi artificiale de la exteriorul Terrei, care condiţionează viaţa în general şi pe cea a omului în special. 
       Starea mediului înconjurător depinde numai şi numai de noi. Starea acestuia ne afectează în mod direct viaţa şi sănătatea noastră.  Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur.
         Împreună cu Cristina M și cu mama acesteia d-na Liliana M am dorit să întâmpinăm această zi prin acțiuni care să protejeze mediul. Acest „ proces ”a început încă de la începutul primăverii prin plantarea unor pomi fructiferi și a unor flori de primăvară în curtea școlii cu ajutorul întregii clase.

                                                                 
......Dar nu am vrut să ne oprim aici, am știut că putem face mai mult....și cred că am reușit să ajutăm mediul și prin reciclarea unor materiale și refolosirea lor într-o creație care întrece orice imaginație.
       Pentru a atrage atenția asupra deșeurilor d-na Liliana, mama Cristinei, a dorit să realizeze un costum din materiale refolosibile.
                                     



            Cu multă muncă a reușit să o creeze pe „ Zâna Florilor ”.


             Materialele folosite au fost: - cutii de la brânza topită pe care școlarii o primesc la școală;
                                                      - coperte de cărți și de caiete ;
                                                      - dopuri de la sticlele din plastic;
                                                      - și alte materiale cu ajutorul cărora am putut îmbina toate materialele
                                                        (sârmă, ață etc.);
                                                      -  două mâini dibace, imaginație și multă creativitate.
             Rochia „Zânei” este alcătuită din corset, fustă, pălărie,poșetă și pantofi. Corsetul a fost realizat cu ajutorul cutiilor de brânză pe care am realizat un model cu ajutorul unui ac încins.  Copertele și sârma le-am folosit pentru croitul fustei, iar dopurile ne-au ajutat să-i creăm o centură.
              Prin participare la Concursul pentru copii de ziua Mediului Încojurător organizat de Amalia autoarea Căsuței Copiilor  putem spune că avem o atitudine mai prietenoasă față de mediul înconjurător.





 







2 comentarii:

  1. super proiectul si costumele au iesit chiar foarte reusite .............
    din ceva urat poti sa faci ceva frumos.........
    Felicitari tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma pot satura sa admir creatiile doamnei Liliana. trebuie sa ai foarte multa imaginatie si tot atata indemanare sa poti sa creezi lucruri atat de frumoase, ca niste opere de arta. Iubesc rochia, dar cipicii imi plac cel mai mult.
    Felicitari, doamna Liliana! Sunteti un artist.

    RăspundețiȘtergere